Претраживање докторских дисертација одбрањених на УНС-у

Докторске дисертације
стављене на увид јавности у 2015. години

Напомена: за електронске верзије докторских дисертација обратити се др Мирјани Брковић, Централна библиотека УНС-а, телефон 485-2040.
Презиме и имеНаучна областНаслов радаСтављено на увид јавности у периоду
Odžaković BožanaTehnološko inženjerstvoPoboljšanje kvaliteta napitka kafe izborom optimalnih uslova prženja i odnosa različitih vrsta kafe20.11.2015 - 20.12.2015
Tomić JelenaTehnološko inženjerstvoKarakterizacija albumina i biohemijski aspekti kvaliteta pšenice (Triticum aestivum)17.11.2015 - 17.12.2015
Дучић МирославTehnološko inženjerstvoOpšti higijenski parametri i odabrani bakterijski patogeni u proizvodnji fermentisanih suvih kobasica u Srbiji uz ispitivanje efekata termičkih tretmana16.11.2015 - 16.12.2015
Шупут ДанијелаТехнолошко инжењерствоСинтеза, карактеризација, оптимизација својстава и примена јестивог, активног амбалажног материјала на бази скроба12.11.2015 - 12.12.2015
Ostojić SanjaTehnološko inženjerstvoTermalna svojstva proteina mesa u procesu osmotske dehidratacije u melasi šećerne repe16.10.2015 - 15.11.2015
Romanić RankoTehnološko inženjerstvoHEMOMETRIJSKI PRISTUP OPTIMIZACIJI TEHNOLOŠKIH PARAMETARA PROIZVODNJЕ HLADNO PRESOVANOG ULJA SEMENA VISOKOOLEINSKOG SUNCOKRETA14.10.2015 - 13.11.2015
Ilić-Udovičić DraganaTehnološko inženjerstvoOptimizacija tehnološkog procesa proizvodnje napitaka od enzimski hidrolizovanog permeata mleka06.10.2015 - 05.11.2015
Шарић ЉубишаTehnološko inženjerstvoАнтибактеријска активност млека магарице балканске расе28.07.2015 - 27.08.2015
Jovanović AcaTehnološko inženjerstvoSIMULACIJA PROCESA KRETANJA ČESTICA PRI TRANSPORTU U STATIČKIM MEŠALICAMA I MODIFIKOVANIM PUŽNIM TRANSPORTERIMA PRIMENOM METODE DISKRETNIH ELEMENATA27.07.2015 - 26.08.2015
Vukmirović ĐuroTehnološko inženjerstvoUticaj parametara mlevenja i peletiranja na granulaciju i fizičke karakteristike peletirane hrane za životinje16.07.2015 - 15.08.2015
Nikolić IvanaTehnološko inženjerstvoFizičke i senzorske karakteristike funkcionalnih prehrambenih namaza na bazi celuloznih hidrokoloida i brašna pogače uljane tikve07.07.2015 - 06.08.2015
Hrnjez DajanaTehnološko inženjerstvoBiološka aktivnost fermentisanih mlečnih napitaka dobijenih primenom kombuhe i konvencionalnih starter kultura19.06.2015 - 19.07.2015
Hromiš NevenaTehnološko inženjerstvoRazvoj biorazgradivog aktivnog ambalažnog materijala na bazi hitozana: sinteza, optimizacija svojstava, karakterizacija i primena20.05.2015 - 19.06.2015
Radusin TanjaTehnološko inženjerstvoPriprema i karakterizacija nanokompozita polimlečne kiseline i silicijum (IV) oksida namenjenog za pakovanje hrane06.05.2015 - 05.06.2015
Kovačević StrahinjaTehnološko inženjerstvoHEMOMETRIJSKO MODELOVANJE HROMATOGRAFSKOG PONAŠANJA I BIOLOŠKE AKTIVNOSTI SERIJE ANDROSTANSKIH DERIVATA04.05.2015 - 03.06.2015
Čabarkapa IvanaTehnološko inženjerstvoSposobnost formiranja biofilma različitih sojeva Salmonella Enteritidis i inhibitorni efekat etarskih ulja na inicijalnu adheziju i formirani biofilm22.04.2015 - 22.05.2015
Lončar BiljanaTehnološko inženjerstvoHemometrijski pristup analizi osmotske dehidratacije srebrnog karaša (Carassius gibelio)16.04.2015 - 16.05.2015
Miljić UrošTehnološko inženjerstvoProizvodnja i ocena kvaliteta voćnog vina od sorti domaće šljive (Prunus domestica L.)06.02.2015 - 08.03.2015
Janić Hajnal ElizabetTehnološko inženjerstvoMogućnosti redukcije sadržaja Alternaria toksina u pšenici primenom odabranih tehnoloških postupaka12.01.2015 - 11.02.2015

Backup 2015